Interview Walsh kan voor 6 landen spelen: "Nederland is mijn eerste keuze"

Robby Morren
Robby Morren
| 13 reacties
Walsh kan voor 6 landen spelen: "Nederland is mijn eerste keuze"
Foto: © SC

Sandy Walsh kreeg woensdag een basisstek tegen Tubeke. De jeugdinternational van Oranje raakte enkele seizoenen geleden op een zijspoor bij Anderlecht en hoopt nu door te breken bij Racing Genk.

Door Robby Morren

"Ik heb lang bij Anderlecht gespeeld en ik heb er veel geleerd maar ik ben blij dat ik nu bij Genk voetbal. In Genk heb ik ook heel veel bijgeleerd en ik voel me elk jaar sterker worden. Genk is een goede club voor jeugdspelers en bij Anderlecht kwam ik op een zijspoor terecht. Ik ben blij dat ik voor Genk gekozen heb."

Walsh kan centraal achterin zijn mannetje staan maar het liefst speelt hij op de rechtsachter. "Ik voel me meer op mijn gemak als rechtsback. Ik praat ook veel met Anele en daar steek ik veel van op. Tegen Tubeke speelde ik een degelijke wedstrijd, alleen moeten die mindere momentjes er nog uit. Ik sta er als de coach me nodig heeft", verzekert de nog maar 18-jarige voetballer.

"Nederland is mijn eerste keuze"

Ook internationaal wil Walsh graag doorbreken in de toekomst. Hij werd geboren in België maar voetbalt al jarenlang voor de Nederlandse nationale ploeg. Door zijn  afkomst heeft hij een ruime keuze. "Ik kan voor Engeland, Zwitserland, Indonesië, Nederland, België en Ierland uitkomen", somt de verdediger met de glimlach op. 

"Ik speel al sinds de U13 voor het Nederlands elftal.  Het mooiste moment uit mijn carrière was toen we met de U17 Europees kampioen werden. Ik ben dan wel in België geboren maar ik voel me meer Nederlander dan Belg. Ik ben wel wat luidruchtiger dan de andere jongens, ik heb de Nederlandse mentaliteit en ik heb ook altijd een Nederlands paspoort gehad."

Rotterdams praten

Met Mario Been heeft de jonge Walsh bij Genk een Nederlandse coach. "Ik heb een goede band met hem. Soms praat hij wel eens Rotterdams tegen mij. Hij is rechtuit en dat apprecieer ik wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties