Van Binst: "Geen gezondheidswandeling tegen Olympiakos"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Van Binst: "Geen gezondheidswandeling tegen Olympiakos"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht neemt het morgen in zijn tweede Champions League-duel op tegen het Griekse Olympiakos. Na de mindere prestaties de afgelopen weken een uitgelezen kans voor paars-wit om zich te herpakken. Kan RSCA de punten thuis houden? We vroegen het aan Anderlecht-icoon Gille Van Binst.

Door Joris De Wolf

“Op papier is Olympiakos de gemakkelijkste tegenstander voor Anderlecht, maar het zal zeker niet van een leien dakje lopen”, zegt Van Binst. “Ik heb de wedstrijd van Olympiakos tegen PSG gezien en ze hebben mij in positieve zin verrast.”

“Anderlecht heeft natuurlijk het thuisvoordeel. Ik ben benieuwd hoe ze dat gaan aanpakken. De wedstrijden tegen Benfica, Brugge en Lierse waren absoluut niet goed. Nu hebben de troepen van John van den Brom de kans om zich te bewijzen ten opzichte van het eigen publiek.”

Mitrovic
In de spits opteert Van Binst voor het spitsenduo Mitrovic – Suarez. “De Serviër kende een sterke start, maar is mede door zijn rode kaart tegen Club Brugge wat teruggevallen. Samen met Suarez zal hij voor de doelpunten moeten zorgen. Paars-wit zal vol voor de aanval kiezen, ze hebben geen andere keuze.”

Tielemans
“Ik ben misschien conservatief, maar op het middenveld zou ik toch wat ervaring posteren. Ik zie dat in de vorm van Milivojevic of De Zeeuw. Dennis Praet zou ik ook laten starten. Hij deed het net als die andere youngster Youri Tielemans voortreffelijk tegen Lierse. Tielemans zou ik houden als invaller, in die rol heeft de 16-jarige nog nooit teleurgesteld”, besluit Van Binst. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties