Van den Brom duidelijk: "We moeten winnen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 15 reacties
Van den Brom duidelijk: "We moeten winnen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht staat morgenavond met de loop tegen het hoofd als het ook nog na Nieuwjaar Europees wil voetballen. Dat beseft ook John van den Brom die op zijn persconferentie wel vijf keer herhaalde: "We moeten winnen".

Van den Brom heeft de Griekse opponent uitvoerig laten scouten en mag dus normaal gezien niet meer voor verrassingen komen te staan. "De eerste scouting gebeurde al begin augustus toen we vriendschappelijk tegen hen speelden", aldus Van den Brom. "Aangezien we het als een voorbereiding op de Champions League zagen, zullen er ook veel van de keuzes toen morgen op het veld staan."

"We hebben beide iets goed te maken"

Twee weken geleden zag hij de beelden van Olympiakos-PSG en wist toen ook dat Olympiakos een hele kluif ging worden. "Het was een wedstrijd met twee gezichten. Olympiakos was heel sterk in de eerste helft, na de rust kantelde de wedstrijd dan. Maar we hebben beiden iets goed te maken na onze slechte match. Dus beide ploegen moeten winnen."

En dus is het weer schipperen tussen aanval en zekerheid inbouwen. "Het is voor beiden een heel belangrijke wedstrijd. Als je verliest, dreig je de hele competitie achter de zaken aan te lopen. Ik ga mijn groep ook uitleggen dat de wedstrijd negentig minuten duurt en dat ze dus kalm moeten blijven. Maar enthousiasme verwacht ik zeker ook."

"We hebben een plan gemaakt om te winnen"

De wedstrijd tegen PSG waarschuwde Van den Brom dat het hier niet gaat om een 'mindere' ploeg. "Ik doe er sowieso al niet aan mee om ploegen op plaats 1, 2, 3 of 4 te plaatsen. Is het een schande om op Benfica te verliezen? Of tegen PSG met al hun potentieel? Nee, voor beide ploegen begint het nu pas echt. En geen van beiden is al afgeschreven."

Maar zoals eerder gezegd: winnen is dus de hoofdzaak voor de coach van paars-wit. En ook daarvoor heeft hij een tactisch plan, maar dat zal zeker niet hetzelfde zijn als in Benfica. "Je begint altijd met een idee of een plan, maar op Benfica is dat mislukt, want we verloren. Dit keer hebben we een plan gemaakt om te winnen en in functie daarvan kiezen we de spelers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties