Zenit speelt gelijk, Witsel pakt rood

Manuel Gonzalez
| 24 reacties

Zenit Sint Petersburg en Austria Wenen hebben het op de tweede speeldag in de Champions League op een magere 0-0 gehouden. In een flauwe wedstrijd pakte onze landgenoot Axel Witsel nog in de eerste helft een rode kaart.

Zenit heeft ook zijn tweede wedstrijd in de Champions League niet winnend kunnen afsluiten. Kapitein Nicolas Lombaerts hield in zijn verdediging wel de nul, maar Zenit was niet bij machte om de Oostenrijkers met lege handen huiswaarts te sturen.

Rood Witsel
Vlak voor de pauze mocht Axel Witsel met rood gaan douchen. Hij tackelde met de voet vooruit en raakte een tegenstander. Geel was op zijn plaats geweest, maar de Duitse scheidsrechter Aytekin zag dat anders. De Russen moesten meer dan een helft met tien man spelen.

Met dit gelijkspel schieten beide ploegen maar weinig op. Ze hebben nu elk een punt uit twee wedstrijden. Later vanavond maken het FC Porto van Steven Defour en het Atlético Madrid van Thibaut Courtois en Toby Alderweireld in een Belgisch onderonsje uit wie de leiding pakt in groep G.