Saviola: "Ploeg van Anderlecht niet te vergelijken met die van vorig seizoen"

Saviola: "Ploeg van Anderlecht niet te vergelijken met die van vorig seizoen"
Foto: © SC

Anderlecht mag het straks tegen een oude bekende opnemen: Javier Saviola. Vorig seizoen speelde die nog bij Malaga, dat toen eveneens in de Champions League-groep van Anderlecht zat.

Het lijstje ex-clubs van Saviola is ondertussen al indrukwekkend geworden. De 32-jarige Argentijn speelde bijna uitsluitend voor topclubs: River Plate, Barcelona, Monaco, Sevilla, Real Madrid, Benfica en Malaga. Vanavond moet de Anderlechtse defensie hem proberen te stoppen. "Anderlecht is een goede ploeg. We moeten geconcentreerd blijven, maar ook geloven in onze kwaliteiten", haalde de sterspeler de clichés boven.

Vorig jaar speelde hij ook al tegen paars-wit, maar een vergelijking tussen de totaal verschillende ploegen wil hij niet trekken. "Zwakker vorig seizoen? Dat weet ik niet. Het is een ander seizoen en een andere ploeg. Vergelijken is bijna niet mogelijk."

Bij Olympiakos is Saviola de man met het meeste ervaring. "En dat is belangrijk in de Champions League. Dat kan het verschil maken." Gevraagd naar zijn landgenoot, Matias Suarez, dribbelde hij handig om de kwestie heen. "Bij bijna elke Europese ploeg zit een Argentijn. Het is een teken dat we een uitstekend voetballand zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties