Blunder Copa doet Lokeren de das om

Marc Van Den Noordgaete
| 1 reacties

Lokeren heeft de kans laten liggen om zich steviger op een play-off I-plaats te nestelen. Het verloor met 2-1 bij Charleroi, dat na de 1-0 de deur dichtdeed en in de tweede helft maximaal profiteerde van een blunder door Copa, die een ongevaarlijk schot van Houdret loste.

Marc Van Den Noordgaete in Charleroi

Lokerentrainer Maes begon behoudend door de aanvallend ingestelde rechtsachter Galitsios op de bank te laten. Scholz nam zijn plaats in. Ook De Pauw mocht niet beginnen, Patosi kreeg zijn kans. Bij Charleroi nam Kaya opnieuw zijn stek in het elftal in, François schoof een rij naar achter om Marinos te vervangen als rechtsback.

De thuisploeg deed het Stade du Pays al na zeven minuten ontploffen toen de vrijgelaten Pollet knap Kaya afzonderde, de flankspeler speelde de bal perfect in de loop van Kebani en die stiftte heerlijk naast Copa de 1-0 binnen. Een mak Lokeren probeerde wel gelijk te komen, maar Charleroi deed de match op slot waardoor de bezoekers geen enkele kans afdwongen. Tot overmaat van ramp moest Remacle op slag van rusten ook nog van het terrein worden gedragen na een ingreep van Kaya.

Harbaoui

Charleroi vatte de tweede helft aan met Daf in de plaats van Kebano, De Pauw verving de geblesseerde Remacle bij Lokeren. De bezoekers probeerden opnieuw het gaatje te vinden, maar Overmeire kon net niet bij de flankvoorzet van Harbaoui. Lokeren ging wel beter spelen en drukte de thuisploeg op eigen helft terug. De bedrijvige Harbaoui vond echter geen aanspeelpunt. De Tunesiër brak dan maar zelf de ban door een door Mandanda onvoldoende gekeerd schot van Persoons over de doellijn te duwen: 1-1 na 62 minuten.

Copa flatert

Charleroi was niet van de wijs, Copa moest meteen een iets te zwakke poging van Marcq voor zijn doellijn weghalen. Pollets kopbal was dan weer niet goed gericht toen hij voor doel werd afgezonderd door Kaya. Charleroi werd in de 79ste minuut uiteindelijk geholpen door Copa, die een haalbaar afstandsschot van invaller Houdret door de vingers liet glippen. De Zebra's kwamen zelfs bijna op 3-1, maar toen was Copa wel bij de zaak om het leer uit de voeten van Pollet te halen.