Interview Botaka: "Nog steeds teleurgesteld in Club"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Botaka: "Nog steeds teleurgesteld in Club"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jordan Botaka komt opnieuw aan de oppervlakte. De aanvaller viel vorig seizoen nog door de mand bij Club Brugge, maar hoopt nu via Excelsior een selectie voor Jong Oranje te bemachtigen. "Ik ben nog steeds teleurgesteld in de mensen bij Club Brugge."

Wie kent Jordan Botaka nog? Eventjes het geheugen opfrissen. De flankaanvaller bestormde vorig seizoen de A-kern van Club Brugge. Hij doorliep tal van Belgische jeugdopleidingen, maar leek bij blauw-zwart te gaan doorbreken. De 20-jarige Nederlander met Congolese roots verdween echter meteen van het voorplan. Voetbalkrant.com was dan ook benieuwd naar zijn dagelijkse bezigheden.

Jordan, hoe gaat het met je?

Jordan Botaka: “Ik voel me in m’n sas in Rotterdam. Bovendien heb ik de eer om met een wereldtopper van formaat te werken. John Dahl Tomasson (trainer van de Nederlandse tweedeklasser, nvdr.) schonk me vanaf de eerste dag het volle vertrouwen.”

Merk je een groot verschil met het voetbal in België?

Botaka: “De communicatie binnen de club gaat er pak informeler aan toe. In België wordt het voetbalspelletje ook helemaal anders benaderd. Ik moest er telkens opnieuw op mijn defensieve taken letten, terwijl Excelsior gewoon uitgaat van de eigen kwaliteiten. Na een slechte actie is het de bedoeling dat ik het simpelweg opnieuw probeer. Het is wennen voor me na mijn periode bij Club Brugge.”

Hoe kijk je terug op je periode op Jan Breydel?

“Club Brugge is een afgesloten hoofdstuk, maar ik ben nog steeds teleurgesteld in de mensen daar. Ik werd aan de winterstop verhuurd aan Belenenses, maar door een foutje mocht ik niet spelen. Belenenses vreesde immers financiële en sportieve sancties, maar ik zat daar mooi in Portugal. Ik heb nog steeds het gevoel dat Club me simpelweg in de steek liet. Ik hoop nochtans dat mijn ex-club het goed doet. Ik reken Boli Bolingoli zelfs tot één van m’n beste vrienden.”

Hoe ben je dan bij Excelsior beland?

“Martin van Geel (de technisch directeur van Feyenoord, nvdr.) tipte mijn zaakwaarnemer. Beide clubs hebben nog steeds een samenwerkingsverband. Maar ik vreesde eventjes voor een nieuw horrorscenario. Plots eiste Club een pak geld voor me, terwijl alle afspraken op papier stonden. Gelukkig hield Club zich uiteindelijk toch aan de afspraak.”

Wat zijn je ambities de komende maanden?

“Ik ben blij om terug in Nederland te voetballen. Op die manier kom ik ook terug in beeld van de Nederlandse jeugdelftallen. Hopelijk heeft mijn prestatie tegen Jong Ajax (Excelsior won met 3-1 na 2 doelpunten van Botaka, nvdr.) van afgelopen weekend voor een selectie voor Jong Oranje gezorgd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties