Boze Vanderbiest: "Ik zag geen drive op training"

Boze Vanderbiest: "Ik zag geen drive op training"
Foto: © SC

Tegen Waasland-Beveren was KV Oostende nergens. Fred Vanderbiest zag een lakse groep tijdens de week en dat trok zich door op zaterdag. Een mentaliteit die de trainer van de kustjongens zwaar op de maag ligt.

"Ik miste zowel donderdag als vrijdag drive op de training. Het kreeg zaterdagavond tijdens de wedstrijd een verlengstuk. Ik heb me voor het eerst dit seizoen weinig of niet opgewonden langs de lijn. Het was zo'n avond die je per seizoen ongeveer twee keer meemaakt: 'verander of pas aan zoveel als je wilt, het zal toch geen verschil uitmaken'."

"De vervanging van Wilmet en Hempte tijdens de rust haalde niets uit. Hun doublures waren bleek. Vooral Jordan Lukaku onderstreepte dat hij nog lang niet klaar is voor een volwaardige opdracht in eerste klasse."

Vanderbiest hekelde de reactie van de spelers na de winst tegen Charleroi. "De eerste driepunter zorgde inderdaad voor een verademing, maar je moet dat twee dagen later ook kunnen loslaten. Ik stelde al te gemakkelijk de verkeerde attitude vast dat er KV Oostende plots niet meer kan overkomen. Ik heb de groep zondagmorgen voor de uitlooptraining op haar plichten gewezen. Ik wil deze ingesteldheid niet meer zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties