Wilmots: "Enkel zekerheid omtrent barrages"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Wilmots: "Enkel zekerheid omtrent barrages"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels trainden vandaag een laatste keer op Belgische bodem. Marc Wilmots deelde cadeautjes uit, maar wil vrijdag het mes tussen de tanden zien in Zagreb. "Iedereen waant ons al in Brazilië, maar wij doen dat niet."

Cédric De Volder in Brussel

De Rode Duivels haspelden opnieuw een bijzonder sfeervolle training af op de Heizel. De (lichte) blessure van Moussa Dembélé zorgde eventjes voor gefronste wenkbrauwen, maar kon de pret niet drukken. Bij een afwerkingsoefening op doel deelde Marc Wilmots zelfs cadeautjes uit. “Ik probeer altijd een prijs te verbinden aan dergelijke spelletjes. Dries Mertens en Steven Defour krijgen een Bongobon om met hun vriendin gezellig te gaan eten. Bij de doelmannen kroonde Koen Casteels zich tot laureaat.”

De voetbalgekte bereikt dezer dagen opnieuw ongekende hoogtes in ons Belgenlandje. Hoe blijft een mens van vlees en bloed op zo’n momenten rustig? “Iedereen waant ons al in Brazilië, maar wij doen dat niet. Momenteel hebben we al zekerheid omtrent barragewedstrijden, net als Kroatië. Al ben ik wel van mening dat we aan de leiding gaan omdat we het verdienen. ”

"Wedstrijd zal beslist worden op basis van details"

Ondertussen haalt men in Kroatië de witte vlag al boven. De ex-Joegoslaven spelen momenteel een spelletje en lijken de Belgen te willen inprenten dat de kwalificatie binnen is. “Ik heb geen idee welk Kroatië we zullen aantreffen vrijdag”, gaat de selectieheer verder. “Anderhalf uur voor de wedstrijd zal ik wellicht een pak wijzer zijn, maar we passen ons niet aan en gaan simpelweg uit van de eigen kwaliteiten.”

Hrvatska – zoals de naam van Kroatië in de moedertaal luidt – is de enige ploeg die in deze WK-kwalificatieronde al puntjes kon afsnoepen van de Rode Duivels. Op de Heizel werd het enkele maanden geleden 1-1. “De tegenstander blaakte op dat moment van het vertrouwen na een goed EK. Bovendien startte Kroatië ook als favoriet in onze poule”, besluit Wilmots. “Vrijdag wordt er echter een volledig andere wedstrijd gespeeld. De Kroaten zijn qua ervaring dan misschien in het voordeel, maar de wedstrijd zal opnieuw worden beslist op basis van details.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties