GROEP H: Logische overwinningen voor Engeland en Oekraïne

Joris De Wolf

In groep H hebben Engeland en Oekraïne een grote stap richting Brazilië gezet. Wayne Rooney en co klopten eerste achtervolger Montenegro met 4-1 terwijl Oekraïne met 1-0 te sterk was voor Polen. Engeland heeft nu een punt voor op Oekraïne.

Engeland – Montenegro: 4-1

In groep H was voor deze speeldag nog alles mogelijk. Engeland stond op kop, maar had slechts een puntje voor op Montenegro en Oekraïne, en twee punten op Polen. Met Montenegro kregen de Engelsen op papier een zware brok voorgeschoteld.

Het was wachten tot de tweede helft op het eerste doelpunt. Vlak na de pauze maakte wie anders dan Wayne Rooney de 1-0. Op het uur scoorde Boskovic een own-goal waardoor de Engelsen echt op rozen zaten. Twintig minuten voor affluiten bracht Damjanovic terug spanning in de wedstrijd: 2-1. Engeland drukte even op het gaspedaal en Townsend maakte er 3-1 van. Vlak voor affluiten benutte Sturridge nog een strafschop.

Door deze overwinning heeft Engeland de kwalificatie in eigen handen. Dinsdag ontvangen de troepen van Roy Hodgson het al uitgeschakelde Polen.

Oekraïne – Polen: 1-0

In het burenduel tussen Oekraïne en Polen trok de thuisploeg aan het langste eind. Dynamo Kiev-speler Andriy Yarmolenko scoorde in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd.

Oekraïne heeft  nu achttien punten en staat drie punten voor op Montenegro. De Oekraïners hebben wel een veel beter doelpuntensaldo waardoor ze, mits een overwinning op de laatste speeldag, bijna zeker zijn van barragewedstrijden. Op de laatste speeldag trekken ze naar San Marino. Montenegro lijkt uitgeteld voor Brazilië. Polen kan na de nederlaag het WK helemaal vergeten.

Moldavië – San Marino: 3-0

In deze overbodige wedstrijd klopte Moldavië San Marino met eenvoudige 3-0 cijfers. Frunza en tweemaal Sidorenco waren de doelpuntenmakers van dienst. Alle goals vielen in de tweede helft. San Marino blijft door deze nederlaag troosteloos laatste met nul punten.