Naturalisatie opent deuren voor Ezekiel en Rode Duivels

Timothy Collard
Timothy Collard
| 47 reacties
Naturalisatie opent deuren voor Ezekiel en Rode Duivels
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als alles naar wenst verloopt, dan mag Imoh Ezekiel zich begin 2014 een Belgisch staatsburger noemen. De Standard-spits startte in april een versnelde procedure om Belg te worden en die komt in januari wellicht tot een einde. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Dat de aalvlugge aanvaller binnenkort een Belgisch paspoort bezit opent in principe alleen maar deuren. Ezekiel zal door zijn dubbele nationaliteit veel makkelijker emplooi vinden als hij in de toekomst aan de slag wil in zijn geliefkoosde competitie: de Premier League.

Rode Duivels?

Bovendien kan Ezekiel in de toekomst ook nog uitkomen voor de Rode Duivels, aangezien hij nog geen enkele wedstrijd speelde voor de nationale ploeg van Nigeria.

Marc Wilmots beschikt met Christian Benteke en Romelu Lukaku evenwel al over twee spitsen van een sterk kaliber, maar heeft in zijn kern niet meteen iemand van het type-Ezekiel.

De entourage van de spits die in de belangstelling staat van Lille, Marseille en Monaco, wilde zich echter nog niet uitspreken over de Rode Duivels. “Daarvoor is het nog te vroeg. Eerst concentreert Imoh zich op Standared.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties