Nigeria staat met één been op het WK

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Nigeria staat met één been op het WK
Foto: © SC

Nigeria lijkt zich te mogen opmaken voor deelname aan het WK van volgend jaar in Brazilië. De manschappen van bondscoach Steven Keshi gingen zondagnamiddag winnen in Ethiopië en hebben volgende maand alles in eigen handen.

Ondertussen zijn er al verschillende landen zeker van een plaats op het wereldkampioenschap in Brazilië. Wil je graag weten wie er precies bij is? Bekijk het in DIT ARTIKEL. In Afrika strijden op dit moment nog tien landen voor een WK-ticket.

Zondagnamiddag ging Nigeria in zijn heenwedstrijd van de WK-barrages op bezoek bij Ethiopië. Het zag er even niet goed uit voor de Super Eagles, nadat Assefa iets voor het uur voor de 1-0 tekende.

Emenike doet match kantelen

Maar Nigeria – en meer bepaald Emmanuel Emenike – trok de scheve situatie alsnog recht. De spits van Fenerbahçe verschalkte Ethiopisch doelman Tassew eerst met een harde pegel en vlak voor affluiten lokte hij nog een strafschop uit die hij vervolgens feilloos omzette.

Nigeria mag het volgende maand – op zaterdag 16 november om precies te zijn – afmaken voor de eigen supporters. Na deze zege op verplaatsing staan de troepen van Keshi al met één been op het WK.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties