Pocognoli: "Wil geen cadeau tegen Wales"

Pocognoli: "Wil geen cadeau tegen Wales"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels gaan naar Brazilië, dus komen er in de laatste wedstrijd tegen Wales misschien kansen voor een aantal spelers die nog wat speelminuten kunnen krijgen. Daarbij mogelijk Bakkali, al zeker Vermaelen en wie weet ook Pocognoli.

Door onze reporter ter plaatse

“We hebben goed gewerkt in deze campagne. De laatste wedstrijd zal een mooie beloning zijn. Ik wil niet echt een cadeau tegen Wales, als ik speel dan moet dat zijn omdat ik het heb verdiend voor het harde werken tijdens de campagne. Het zou natuurlijk wel leuk zijn om iets terug te krijgen als je goed werk levert”, aldus Pocognoli. “Het zou ook een mooie mogelijkheid zijn om me te tonen.”

Droom je van een basisplaats op het WK?

“Ik blijf het maximum geven om te kunnen spelen, maar er is zware concurrentie op mijn plaats natuurlijk met Jan Vertonghen. Ik ken hem goed en voor mij is er geen probleem, die concurrentie maakt ons mogelijk beter. Ik moet gewoon alles blijven geven, er kan nog veel gebeuren de komende zes maanden. Dan zien we wel als het WK begint.”

Hoe heb je de kwalificatie voor Brazilië beleefd?

“Heel intens op de bank. De wisselspelers staan heel dicht bij het team. Dat is ook de sterkte van onze ploeg, dat we allen dicht bij elkaar staan en elkaar steunen.”

Waar was je in 2002, tijdens het laatste WK?

“Ik keek naar Brazilië – België op café na het school. Het was niet echt een goede herinnering uiteindelijk, maar toch. Ik droomde toen al van het WK ja, maar ik was nog heel jong toen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties