Overzicht tweede klasse: Sint-Truiden pakt de volle buit, Brussels blijft steken op gelijkspel

Joris De Wolf
| 10 reacties
Overzicht tweede klasse: Sint-Truiden pakt de volle buit, Brussels blijft steken op gelijkspel
Foto: © SC

Op de twaalfde speeldag in de tweede klasse stonden er vandaag zes wedstrijden op het menu. Sint-Truiden won zijn wedstrijd tegen Heist. Ook Geel en Virton pakten de volle buit. In de andere drie wedstrijden hielden de ploegen elkaar in evenwicht.

RWDM Brussels - Eendracht Aalst: 1-1

In een zwakke wedstrijd in het Edmond Machtens-stadion kwamen RWDM Brussels en Eendracht Aalst niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Pas op het einde van de wedstrijd vielen de doelpunten.

Door de zware nederlaag van vorige week op het veld van Antwerp was RWDM Brussels het zijn fans verplicht om tegen Eendracht Aalst de punten thuis te houden. Helaas voor voetbalminnend Brussel slaagden de roodhemden daar niet in.

RWDM Brussels kwam pas in de 88ste minuut op voorsprong via een penaltygoal van Cabeke. De overwinning leek binnen voor de troepen van Didier Beugnies, maar in de allerlaatste minuut van de toegevoegde tijd scoorde Martin alsnog de gelijkmaker. Door dit gelijkspel verliest RWDM Brussels de voeling met de top 5. Aalst blijft hangen op een tiende plaats. 

Sint-Truiden – Heist: 2-1

Om de aansluiting met de top niet te verliezen kon Sint-Truiden maar beter de punten thuis houden tegen Heist, en dat deed het ook. Het werd 2-1 op Stayen.

Na de povere prestatie van vorige week op het veld van Eendracht Aalst had Sint-Truiden wat goed te maken tegenover hun eigen supporters. De wedstrijd begon uitstekend voor de Kanaries.

Na een kwartier spelen maakte Joeri Dequevy er 1-0 van. Iets na het halfuur verdubbelde Aoulad de score. In de toegevoegde tijd van de eerste helft maakte Webers er van op elf meter 2-1 van. Verder kwamen de bezoekers niet meer. Door deze overwinning springt STVV naar een voorlopige derde plaats. Heist blijft negende.

Overige uitslagen:

Excelsior Virton – Geel: 0-2

SV Roeselare – White Star Brussels: 0-0

Tubeke – Hoogstraten:  0-0

Boussu Dour – Dessel Sport: 2-0

Gisteren:

Lommel United - Eupen : 1-1 
Een verslag van deze wedstrijd kan u HIER lezen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties