Zadelde Fernandez Gent op met een fysieke kater?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Zadelde Fernandez Gent op met een fysieke kater?
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Tegen Lokeren schudde Yaya Soumahoro diep in de extra tijd een dribbel uit zijn voeten die voor de 2-2 zorgde. Gent drukte op dat moment stevig door. Iets wat enkele weken terug tegen onder meer Leuven niet mogelijk was.

Door Sander De Graeve

Toen was de pijp meestal na een uur spelen helemaal uit. We herinneren ons een sterk uur op Leuven en een goeie periode tegen Lierse. Ook tegen de toppers toonde Gent dat het goed voetbal op de mat kon leggen, zij het beperkt in tijd. Zo waren de eerste twintig minuten op Anderlecht van het beste wat we de Buffalo's in lange tijd zagen presteren. Na die twintig minuten gingen ze echter roemloos ten onder.

Ook de tweede helft op Brugge toonde aan dat er meer in de groep zat dan er meestal uit kwam. Het manco bleek duidelijk op het fysieke vlak te liggen. Mario Been gaf het intussen ook al tussen de regels aan. Mboyo kwam, ondanks de voorbereiding meegemaakt te hebben bij Gent, fysiek niet 100% aan bij Genk.

Rednic legt er de pees op

Mircea Rednic had ook niet veel tijd nodig om het te merken. De Roemeen trainde in de interlandbreak vooral op het fysieke, iets wat we toch eerder associëren met de voorbereiding. Niet iets waarmee men zich midden in het seizoen moet bezig houden.

Voor Rednic is het alvast menens, hij wil de erfenis van Fernandez zo snel mogelijk wegwerken. Heel wat spelers moeten dringend aan vetpercentage verliezen. Niet alleen onder Fernandez waren er trouwens fysieke tekortkomingen. Ook onder Trond Sollied werd er volgens sommigen te licht getraind. Of de mindere prestaties aan een tekort aan fysiek lagen, zullen we ongetwijfeld de komende weken merken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties