Van Goethem: "Voet niet terugtrekken, agressiviteit tonen"

Marc Van Den Noordgaete
| 3 reacties
Van Goethem: "Voet niet terugtrekken, agressiviteit tonen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kenneth Van Goethem trekt met Oud-Heverlee Leuven naar zijn ex-ploeg KV Mechelen. De Diestenaar heeft Achter de Kazerne nog een pak vrienden rondlopen, maar zaterdag telt er voor hem maar één ding: de drie punten voor OHL.

OHL won vorige zaterdag de zespuntenmatch tegen Waasland-Beveren en staat nu wat veiliger in het klassement. De zucht van opluchting was in heel Leuven voelbaar, al was het niet eenvoudig om de Waaslanders weg te spelen. "De eerste 20 minuten wisselden we regelmatig van flank en waren we ook het gevaarlijkst. Daarna ging het stroever, waardoor de trainer bij de rust ingreep en me terug als centrale middenvelder posteerde. Ons steunvlak was dan ook beter gestoffeerd en we konden makkelijker onze vrije man vinden", blikt Van Goethem terug.

Reeksje

"Met de zege is uiteraard iets van ons afgevallen, want het was echt wel van moeten", bekent de stofzuiger op het Leuvense middenveld. Nu kunnen we ontspannen naar KV Mechelen, het zou leuk zijn om ook daar de drie punten te pakken. Daarna komt Bergen en kunnen we opnieuw een goede zaak doen. Hoe dan ook, we moeten er voor gaan en kunnen gerust een reeksje neerzetten. Net zoals vorig jaar toen we 15 op 15 haalden tegen ploegen waarvan we het niet verwachtten."

Destorme

In Mechelen zelf vindt de 29-jarige Diestenaar nog een pak vrienden terug. "Fi Van Hoof, Maxime Biset, Antonio Ghomsi, Boubacar Diabang, Wouter Biebauw en uiteraard ook David Destorme", klinkt het. Die laatste pakte vorige week in Oostende nog uit met een hattrick, maar Van Goethem staart zich daarop niet blind. "KV Mechelen bestaat uit meer dan Destorme. Zo is Alessandro Cordaro op de rechterflank aartsgevaarlijk en doet Benjamin Mokulu het altijd goed tegen ons." Vorig seizoen scoorde Mokulu voor Lokeren drie keer op Den Dreef en zorgde hij mee voor de zware 2-6 nederlaag.

Organisatie

Hoe OHL dit aanvallend geweld zal opvangen zal nog op training worden uitgetest. "Het zal wel zaak zijn om zowel mogelijk balbezit te verwerven en ons bij balverlies niet onder druk te laten zetten. Zeker als het Mechelse publiek erachter kunnen we het dan moeilijk krijgen. We mogen dus onze voet zeker niet terug trekken en moeten met de nodige agressiviteit voetballen. Ook goed in de organisatie blijven, want in de omschakeling zijn ze eveneens gevaarlijk. Maar schrik moeten we absoluut niet hebben", beklemtoont Van Goethem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties