Van den Brom: "Winst is enige optie tegen Standard"

Van den Brom: "Winst is enige optie tegen Standard"
Foto: © SC

De Clasico van zondag heeft voor Anderlecht-coach John van den Brom toch een extra dimensie. Om de rust rond zijn persoon te laten terugkeren moet er gewonnen worden. Een feit dat heel goed doorgedrongen is bij de Nederlander.

"Gezien onze situatie is winnen tegen Standard de enige optie", aldus Van den Brom vrijdag. "Ik weet dat we beter moeten spelen en dat de resultaten beter moeten. Een zege zou iedereen binnen en buiten de club kalmeren. Ook rond mijn persoon."

Een forfaitnederlaag in aanloop van een topper in de competitie is natuurlijk geen ideale voorbereiding. "De nederlaag tegen PSG is verteerd. Het is altijd makkelijker te accepteren als je verliest tegen een tegenstander die stukken beter is. Het is een goed moment om Standard te ontvangen. Voor mijn ploeg is het makkelijker om de draad weer op te pikken in een topper. De motivatie zal vanzelf komen. Het doel is om terug te komen tot vier punten van Standard. Ik kijk naar niets anders dan een zege."

De vele kritiek op Van den Brom wordt getemperd door de jonge ploeg die hij tot zijn beschikking kreeg. Toch wil hij zich daar niet achter verstoppen. "Het is een keuze die we samen gemaakt hebben en ik ga niet beginnen met het bestuur te bekritiseren", aldus Van den Brom. "Zij doen dat ook niet met mij. Maar uiteraard duurt het bouwen van de nieuwe ploeg langer dan verwacht, dat geef ik ook toe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties