Buekens en Bastiaens (OHL): "Rekenen op vol studentenvak tegen Bergen"

Marc Van Den Noordgaete
| 0 reacties
Buekens en Bastiaens (OHL): "Rekenen op vol studentenvak tegen Bergen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oud-Heverlee Leuven moet na de nederlaag op KV Mechelen terug vol aan de bak. Tegen hekkensluiter Bergen zal het alvast niet aan steun ontbreken van de universiteits- en andere studenten, die massaal worden opgetrommeld om de Leuvenaars naar de broodnodige zege te schreeuwen.

De studentenactie is een jarenlange traditie bij de club uit de universiteitsstad. Tijdens het herfstverlof mondt dit uit in een apotheose, die de Leuvenaars ook doorgaans de overwinning oplevert. Zo haalde OHL het vorig jaar met 3-1 in de schok aan de Dijle tegen KV Mechelen, uitgerekend de ploeg waartegen het vorige zaterdag de duimen moest leggen.

Tegen Bergen komt het er dus op aan om opnieuw met de zege aan te knopen. Niet alleen om de Draken wellicht definitief uit koers te slaan in de degradatiestrijd, ook om zelf met een gerust gemoed naar Anderlecht te trekken volgende zaterdag. Het lijkt een makkie, maar Leuven zal het wellicht moeten rooien zonder het centrale verdedigersduo Pettersson-Robson.

Toekomst

Beiden kregen de rode kaart onder de neus geduwd. Bij Robson was het twee keer geel, de Braziliaan is er sowieso niet bij. Voor Pettersson is het afwachten wat er rond de groene tafel wordt beslist. De kans bestaat dus dat coach Ronny Van Geneugden beroep doet op zijn voetballende studenten Wout Bastiaens (rechts op de foto) en Cedric Buekers in het hart van zijn defensie. De Limburger noemde hen al het duo van de toekomst, misschien zetten ze die stelling kracht bij.

Beiden voelen er zich alvast klaar voor. "Wij hopen altijd op een speelkans, nu lijkt die ook dichterbij te komen", klinkt het tegenover Voetbalkrant.com. "Belangrijk is echter hoe dan ook dat we die drie punten pakken, da's een echte must. Als we daar ons steentje kunnen toe bijdrage, graag."

Marketing en rechtspraktijk

Buekers (vooraan op de foto als belofteninternational) heeft alvast zijn medestudenten Marketing aan de KU Leuven opgetrommeld, Bastiaens' voetbalkunsten zijn ook onderwerp van gesprek in de richting Rechtspraktijk aan de KH Leuven. "In de klas hebben we het er vaak over, en van het een kwam het ander", aldus Buekers, het gezicht van deze campagne. "Hopelijk raakt het studentenvak volledig gevuld en kunnen we voor een vol stadion Bergen opzij zetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties