Tom Soetaers: "De Boeck heeft niet gefaald"

Joris De Wolf
| 12 reacties
Tom Soetaers: "De Boeck heeft niet gefaald"
Foto: © SC

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Het ontslag van Glen De Boeck als trainer bij Waasland-Beveren zat er een beetje aan te komen. De resultaten van de Oost-Vlaamse club waren niet om over naar huis te schrijven. De nederlaag tegen Lokeren was voor het bestuur de druppel. "Toch heeft De Boeck niet gefaald."

Tom Soetaers, analist bij Sporting Telenet, denkt niet dat de mindere prestaties bij Waasland-Beveren volledig de schuld is van De Boeck. “Glen heeft een grote fout gemaakt en die situeert zich in het aankoopbeleid”, zegt de ex-Ajacied in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Hij heeft te veel hooi op zijn vork genomen.”

"De Boek heeft te veel hooi op zijn vork genomen"

Waasland-Beveren startte het seizoen met maar liefst achttien nieuwe spelers. “Vorig jaar heeft De Boeck het met beperkte middelen goed tot zeer goed gedaan. Waasland-Beveren wou hem absoluut houden. De Boeck kreeg meer inspraak in het transferbeleid, en dat breekt hem nu zuur op.”

“Wat me opviel tijdens de wedstrijd tegen Lokeren, nota bene een streekderby, was dat niet alle spelers er hun kop voor legden. Als je weet dat de trainer onder vuur ligt, dan moet je als spelersgroep er voor de volle 100% voor gaan. Ik vond ze nogal lamlendig overkomen. Ze waren niet fel genoeg in de duels.”

"Ik hoop op een Belg als opvolger"

Over een opvolger heeft Soetaers nog geen idee, al hoopt hij op een Belg. “Heel wat goede Belgische trainers zijn momenteel werkloos. Denk maar aan Bob Peeters of Hugo Broos. Ik zou het zonde vinden moest Waasland-Beveren voor een buitenlandse coach gaan. Kijk maar naar andere ploegen in de Jupiler Pro League. Doen zij het dan zo goed met een buitenlandse trainer? Ik dacht het niet”, besluit Soetaers. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties