Van Persie vol lof: "Januzaj staat in de top één of twee"

Van Persie vol lof: "Januzaj staat in de top één of twee"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Robin van Persie is zwaar onder de indruk van zijn ploegmaat bij Manchester United, Adnan Januzaj. Hij vergelijkt onze landgenoot ook met zichzelf toen hij als jonge knaap net zijn neus aan het venster stak.

Januzaj heeft al voor heel wat commotie gezorgd in Engeland. De jonge middenvelder scoorde bij zijn debuut tegen Sunderland meteen twee keer en daarna brak de discussie uit over voor welk land hij nu in de toekomst zal uitkomen. Daar trekt de protagonist zelf zich echter weinig van aan en laat zijn prestaties op het veld spreken.

"Hij is een fantastische speler en ik ben een fan", spaart de ster van het team, Robin van Persie, de lof niet. "Ik had voor het seizoen al het gevoel dat hij iets speciaal had. Over de jaren heen heb ik veel jonge spelers gezien en ik kan eerlijk zeggen dat hij in de top één of twee staat. Hij is een speciale speler."

Zelf ziet hij gelijkenissen met zichzelf op die leeftijd. "Als ik tien jaar terug ga, zie ik gelijkaardige kwaliteiten. Ik zat ook vol vertrouwen en ik zie dingen in hem en keuzes die hij maakt, die ikzelf ook maakte. Hij is wel niet de nieuwe Van Persie, maar gewoon de nieuwe Januzaj."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties