"Pas na de wedstrijd tegen Standard de balans opmaken"

Joris De Wolf
| 15 reacties
 "Pas na de wedstrijd tegen Standard de balans opmaken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge verloor gisterenavond zijn derde opeenvolgende wedstrijd. Michel Preud'homme kan voorlopig het tij niet keren bij blauw-zwart. Timmy Simons en co zijn ondertussen gezakt naar een vierde plaats in de Jupiler Pro League.

“Het woord crisis neem ik niet in de mond”, zegt voormalig Club Brugge-speler Franky Van der Elst in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Pas na de  komende wedstrijden tegen Lokeren en Standard zal er volgens mij een balans opgemaakt worden. Het spel tegen Cercle was alleszins beter dan tegen OH Leuven en Kortrijk.”

Club Brugge begon niet slecht aan de derby. Tom De Sutter miste in de eerste vijf minuten twee open kansen. “Hun spel zit in de lift, maar dat vertaalt zich voorlopig niet in punten. Na de sterke start verloren ze het overwicht en lieten ze Cercle in de wedstrijd komen. Als Vázquez geen rode kaart pakt, zie ik blauw-zwart nog winnen.

"Het was een terechte en domme rode kaart"

“Club blijft dezelfde fouten maken als vorig seizoen. Het wordt tijd dat er meer maturiteit aan de dag wordt gelegd. Het was een terechte rode kaart voor de Spanjaard. Zo’n reactie is helemaal niet nodig, en dat voor iemand met zo veel ervaring.”

Na de wedstrijd liet technisch directeur Arnar Gretarsson zich negatief uit over de wedstrijdleiding. “Ik vind dat scheidsrechter Frederik Geldhof een goede wedstrijd heeft gefloten. Club Brugge mag zich daar niet achter verstoppen. Het was een terechte rode kaart, weliswaar met zware gevolgen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties