Gaat Luzon te ver met het roteren?

Joris De Wolf
| 21 reacties
Gaat Luzon te ver met het roteren?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard startte als een wervelwind aan de competitie. Maar nu lijkt de motor wat te sputteren. In de wedstrijd tegen Waasland-Beveren zette Luzon zowel Van Damme, Vainqueur als Ezekiel op de bank. De Israëlische trainer blijft zijn tactiek van het roteren verdedigen.

Al van in het begin van het seizoen was er commotie rond de beslissingen van Luzon. Zolang de resultaten positief waren was er geen vuiltje aan de lucht. Maar nu Standard zowel in de Jupiler Pro League als in Europa met punten morst, komt er meer en meer kritiek op de beslissingen van de trainer.

Jeugd krijgt kansen
De opstelling tegen Waasland-Beveren deed heel wat wenkbrauwen fronsen. Positief is dat jongeren als Julien De Sart en Ibrahima Cissé kansen krijgen in het basiselftal. Toch overdrijft de Luikse oefenmeester door ervaren ratten als Van Damme en Vainqueur op de bank te posteren.

Jongere spelers hebben nu eenmaal nood aan oudere spelers om hen te ondersteunen. Het beste voorbeeld daarvan is Anderlecht. Door het vertrek van Biglia, Jovanovic en Mbokani krijgen de youngsters al het gewicht op hun schouders. Het inpassen van de jeugd is een goede zaak, maar die moeten begeleid worden door meer ervaren spelers.

Positiekeuzes
Niet alleen de keuze voor telkens weer andere spelers levert Luzon bakken kritiek op. Ook de posities van bepaalde spelers wordt in twijfel getrokken. Het feit dat Laurent Ciman, al een volledig seizoen ijzersterk als centrale verdediger, op de rechterflank wordt gedropt is een vreemde keuze.

Hoe Standard het probleem moet oplossen ligt niet voor de hand. Door de vele verschuivingen in het elftal hebben de Rouches geen typeploeg en weinig automatismen. Het wordt misschien wel eens tijd dat Luzon knopen doorhakt zodat de Luikenaars opnieuw driepunters binnenhalen , want dat is nu toch al geleden van eind september. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties