Poppe reageert na woelige week: "We moesten die beslissing nemen"

Poppe reageert na woelige week: "We moesten die beslissing nemen"
Foto: © SC

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Dirk Poppe is deze week serieus door de mangel gehaald in de pers. Het item was dat hij zaterdag nog zijn coach in bescherming nam en dinsdag Glen De Boeck op straat stond. "We moesten wel", verdedigt Poppe zich.

De manager werd bijna overal opgevoerd na de zaterdagmatch tegen Lokeren en de voorlaatste plaats. Poppe maakte zich sterk dat De Boeck donderdag nog steeds op de bank zou zitten tegen Standard, maar maandagavond werden die goede voornemens naar de vuilbak verwezen. "We hebben een evaluatie gemaakt na Lokeren en de conclusie was dat het echt slecht was. Het moet echt pijnlijk geweest zijn voor de fans om die 800 van Lokeren naast hen te zien juichen. Ik achtte het toen wel mijn plicht om de trainer in bescherming te nemen. Je wordt na zo'n match overvallen door een horde journalisten die allemaal willen horen dat de coach buitengezet zal worden."

"Maandagochtend hebben we dan beslist om een bestuursvergadering te doen", vertelt Poppe het verhaal. "Toen zijn we tot de conclusie gekomen dat we de beslissing om De Boeck te ontslaan moesten nemen. En die beslissing was unaniem, dat wil ik benadrukken. De vraag was toen wanneer we het bekend zouden maken en we vonden dat het niet het moment was om hypocriet te doen en dus hebben we dinsdagochtend de trainer op de hoogte gebracht."

"Nieuwe trainer moet de groep terug op sleeptouw kunnen nemen"

Waasland-Beveren beslistte ook om Danny De Maesschalck als interim-coach aan te wijzen. "We wilden iemand die niet te dicht bij de ploeg zat en als sportief manager staat hij daar toch wat boven", verklaart Poppe. "Danny was ook direct akkoord om tijdelijk over te nemen."

Ten laatste maandag wil Poppe een nieuwe coach aanstellen, maar op de namen die circuleren wil hij nog geen commentaar geven. "Bob Peeters? We hebben tot nu toe nog niet samengezeten met meneer Peeters, maar ik zeg ook niet dat het niet gaat gebeuren. We zoeken iemand die het enthousiasme kan terugbrengen, want dat was er wat uit, maar dat hangt ook samen met de resultaten. Hij moet de groep terug op sleeptouw kunnen nemen. We hebben een massa kandidaturen, maar we hebben wel een idee van wat voor persoon we willen. En zijn eerste taak is het behoud verzekeren, daar gaan we niet omheen draaien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties