Competitiehervorming: "De kleinere clubs gaan een pak minder topmatchen hebben"

Competitiehervorming: "De kleinere clubs gaan een pak minder topmatchen hebben"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Studiebureau Ernst & Young heeft een nieuw plan op tafel gelegd over de hervorming van de competitie. Vooral de reactie van de kleinere clubs is af te wachten, want die verliezen mogelijk een pak topmatchen.

De kleinere clubs zullen wellicht in de B-reeks onderverdeeld worden en moeten hopen dat ze bij de eerste vier uit hun reeks eindigen om dan om het behoud te strijden met de onderste vier van de A-reeks. Waasland-Beveren-manager Dirk Poppe had ons vorig seizoen een soortgelijk voorstel al eens uitgelegd. "Het is niet helemaal hetzelfde, laten we zeggen voor 50 of 60 procent", aldus Poppe bij Voetbalkrant.com. "Ik sprak over een gesloten competitie en over twintig ploegen ingedeeld in twee reeksen waarbij iedereen eerst achttien wedstrijden zou spelen om dan over Europees en behoud te gaan beslissen, maar het heeft er wel iets van weg."

Poppe wil het voorstel nog eens volledig bestuderen vooraleer een uitspraak te doen over de haalbaarheid, maar in sé is hij er niet tegen. "De negativisten zullen spreken over een verkapte vorm van eerste en tweede klasse. Maar het hangt allemaal af van de haalbaarheid om te kunnen wisselen van reeks. Als een 'kleine club' de kans ziet om in die A-reeks te geraken, is het een goed voorstel."

Wel ziet hij één probleem. "De kleinere clubs zullen een pak topmatchen zien wegvallen. Iedereen wil tegen Anderlecht, Standard en Brugge spelen, maar in die B-reeks zal dat moeilijk worden. Er vallen voor een pak clubs dus een groot deel topmatchen weg en dat zal een heikel punt worden", denkt Poppe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties