Hervorming competitie ligt op tafel

Joris De Wolf
| 114 reacties
Hervorming competitie ligt op tafel
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Volgend seizoen moet de Belgische voetbalbond op zoek naar een nieuw televisiecontract. Telenet, de huidige rechtenhouder, legde in 2011 55 miljoen euro op tafel. Nu zou de Amerikaanse zender Fox geïnteresseerd zijn. Voorwaarde is wel dat de Belgische competitie vernieuwt.

Het bureau Ernst & Young bereidt in alle stilte een dossier voor, dat weet Het Nieuwsblad. In plaats van 16 eersteklassers en 18 tweedeklassers zou er een A en een B reeks gevormd worden met elk twaalf ploegen. Na de reguliere competitie zouden de eerste acht uit de A-poule strijden voor de titel en de Europese plaatsen. De laatste vier clubs van de A-poule en de eerste vier clubs uit de B-poule strijden dan om behoud en/of promotie.

De grote clubs uit de Jupiler Pro league ondersteunen dit idee. De kleinere ploegen zijn er tegen. Andelecht is alvast voorstander en zet zijn schouders onder dit project.

“Het klopt dat Ernst & Young enkele voorstellen heeft gedaan”, zegt Ludwin Sneyers, CEO van de Pro League, aan Het Nieuwsblad. “Er moet nog bekeken worden wat kan en wat niet kan. Het thema zal sowieso aan bod komen bij de clubs.”

Het voorstel moet eerst goedgekeurd worden door 81% van de stemmen op de Algemene Vergadering in juni. De Pro League heeft slechtst twintig procent inspraak, de amateurclub zullen hun goedkeuring moeten geven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties