"Titel moet ons doel zijn"

Koen Donvil
| 20 reacties
"Titel moet ons doel zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vrijdagavond staat er alweer een topper op het programma in tweede klasse. Sint-Truiden gaat op bezoek bij co-leider Eupen. Als de Kanaries winnen, delen ze minstens één dag de koppositie met Eupen en Moeskroen. Giel Deferm gelooft er alvast in.

Door Koen Donvil

Het Kerhrwegstadion lijkt wel een zelfingenomen vesting. De Panda’s wonnen thuis zeven van hun acht wedstrijden, enkel Tubize kon een puntje wegkapen uit de Oostkantons. Een plezierreisje wordt het voor de Limburgers hoegenaamd niet. Dat beseft ook de linksback van STVV, Giel Deferm. “We kennen de kwaliteiten van Eupen. Het is een complete ploeg met weinig zwakke punten. Achteraan en op het middenveld lopen enkele stevige jongens, en in de aanval hebben ze met Lallemand een jongen die scoort en laat scoren. Bovendien wordt het een blij weerzien met Nils Schouterden, ex-STVV, die ook al zeven keer raak trof. Hopelijk zwijgt zijn kanon vrijdag.”

“Willen rechtstreeks promoveren”

Sint-Truiden kan een fantastische zaak doen als het wint. Bij winst komen ze op gelijke hoogte van Eupen. “Klopt, maar een zege kan je jammer genoeg niet bestellen”, gaat Deferm verder. “ We zullen ons eigen spel spelen, net zoals vorige week tegen Moeskroen. Die overwinning heeft ons een enorme boost gegeven. We blaken van zelfvertrouwen en willen dat ook tonen op het veld.”

De 25-jarige Deferm, die ook aanvallend uit de voeten kan, wil met STVV opnieuw naar eerste. “De kortste weg daarnaartoe is de titel. De eindronde? Dan hangt veel af van de vorm van het moment. Het blijft altijd een beetje een loterij. Wij zullen er alles aan doen om rechtstreeks te promoveren. Uiteraard zijn er nog een viertal ploegen die hetzelfde willen, maar we zijn alleszins op de goede weg.”

“Mogelijk vertrek van trainer had geen invloed”

Geel-Blauw kwam afgelopen week vooral in het nieuws door het mogelijk vertrek van hun trainer Yannick Ferrera, die de ontslagen Glen De Boeck kon opvolgen bij Waasland-Beveren. Dat heeft echter geen invloed gehad op de spelersgroep. “Alvorens dat nieuws ons goed en wel bereikte, is de trainer maandag de kleedkamer binnengekomen en heeft ons duidelijk verteld dat hij absoluut bij STVV wou blijven. Hij heeft de zaken besproken met onze voorzitter en besloten dat hij samen met ons de promotie wil afdwingen. We kunnen dus in alle rust toeleven naar de wedstrijd van vrijdag.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties