Topfavoriet wint WK U17

Joris De Wolf
| 5 reacties

Nigeria heeft zijn favorietenrol op het WK U17 in Abu Dhabi waargemaakt. De Afrikanen versloegen in de finale Mexico met 3-0. Het is al de vierde keer dat Nigeria dit toernooi wint.

Na nog geen tien minuten voetballen stonden de Golden Eaglets op voorsrpong dankzij een own-goal van Erick Aguirre. In de tweede helft verdubbelde Kelechi Iheanacho de score. Vlak voor affluiten werd het nog 3-0 dankzij een doelpunt op vrije trap van kapitein Musa Mohamed.

Naast de titel won Nigeria ook de fair-play beker en kreeg doelman Dele Alampasu de ‘Gouden Handschoen’ als beste keeper van het toernooi.

Eerder won Zweden de kleine finale tegen Argentinië. De geelhemden wonnen met 4-1 dankzij drie doelpunten van Valmir Berisha en een van Carlos Strandberg. Lucio Campagnucci kon nog tegenscoren.