Reactie "Schitterend voetbal"

Tamara Vereecken
| 2 reacties
"Schitterend voetbal"
Foto: © SC

Gregory Mertens en de groen-zwarte verdediging, die bij momenten zes spelers telde zaterdagavond, stonden in een perfect blok om de Kortrijkse spitsen op te vangen. De jongens van Vanhaezebrouck geraakten er niet door, Cercle-verdediger Gregory Mertens glunderde dan ook na de match.

Tamara Vereecken in Brugge

“Ik denk dat de eerste helft tot in de puntjes schitterend  was, zowel offensief als verdedigend. We kwamen 2-0 voor maar het kon ook 3-0 geweest zijn. Uiteindelijk gaven we in de eerste helft niks weg - Joris Delle moest, denk ik, één bal pakken.”

Tot voor kort was Mertens de penaltytrapper van dienst bij de Vereniging, maar hij miste tweemaal op rij en gaf de fakkel door. “Ik heb inderdaad zelf beslist om geen penalties meer te trappen. Ik zal het zeker nog doen, maar nu nog niet.”

Lastigere tweede helft

Na de lamentabele vertoning voor de rust kwam Kortrijk een stuk offensiever uit de kleedkamer. “Na de rust kregen we ’t inderdaad wat moeilijker”, geeft Mertens toe. “Tegen het einde van de match gingen ze drukken en speelden vooral op de lange bal.”
Maar Cercle hield stand. “Het zijn twee sterke spitsen maar ik denk dat ze geen enkele uitgespeelde kans kregen, de tactiek van de trainer was prima! Het stond goed.”

Aanpak Lorenzo Staelens

Cercle heeft het inderdaad erg slim aangepakt, maar mogen we niet stellen dat Kortrijk, vooral in de eerste helft, ook erg zwak was? “Ik denk dat ze gewoon niet verwacht hadden dat wij zo gingen spelen, dus da’s zeker ook onze verdienste. Na het tweede doelpunt konden wij relaxed spelen en moesten zij komen. Ach, het was een goeie match!”

De ploeg stond er zaterdagavond, maar Gregory Mertens heeft ook nog een andere mogelijke verklaring. “Na de rammeling tegen Standard kwam Karel Van Roose in de ploeg en dat bracht veel meer evenwicht”, zette hij z’n collega in de bloemetjes. “Karel denkt als middenvelder heel verdedigend, dat zag je tegen KVK ook, voor ons in de defensie is dat ook makkelijker. Ik denk dat hij schitterend bezig is.”

En die aanpak lijkt inderdaad te werken: Cercle pakt 14 op 18 en kan met een heel gerust gevoel de eerste competitiehelft afsluiten. “Ja, 20 punten is niet slecht he! We hebben ook een tikkeltje geluk gehad maar dat mag voor de verandering wel eens.”

“Vergeten geel te pakken vandaag”

Mertens zat in de tribune tijdens de derby na twee keer geel en dus rood op AA Gent. De verdediger staat nu nog steeds met vier gele kaarten. “Ik wil de match tegen Anderlecht niet missen, dat blijft speciaal voor mij. Ik ging tegen Kortrijk mijn vijfde geel pakken maar ik ben ’t vergeten”, reageerde de verdediger laconiek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties