Kouyate neemt Kara in bescherming: "Niet zijn gewoonte"

Kouyate neemt Kara in bescherming: "Niet zijn gewoonte"
Foto: © SC

Cheikhou Kouyate was uiteraard tevreden over de winst tegen Genk, maar kon wel nog medeleven opbrengen voor Mbodj Kara. De verdediger van Genk is immers een goede vriend van de Senegalees.

"Natuurlijk heeft die uitsluiting de match beïnvloed, maar zoveel te beter voor ons", aldus Kouyate. "Ik moet wel toegeven dat ik wat triest ben voor mijn vriend en landgenoot. Normaal gezien doet hij nooit zo'n soort tackle... à la Africain. Ik beging dezelfde fout in de titelmatch tegen Zulte Waregem vorig seizoen."

Kouyate ziet Kara deze week terug als Senegal de match tegen Ivoorkust gaat voorbereiden. Het gaat om de terugmatch van de barrages voor het WK. "We moeten met 2-0 winnen als we een ticket voor Brazilië willen", knikt Kouyate. "We moeten in Marokko spelen omdat we niet in Senegal mogen aantreden na de incidenten in de Afrika Cup tegen datzelfde Ivoorkust."

"Ik wil een grote match spelen tegen Drogba. Is hij het idool van Mitrovic? Ik zal zijn truitje voor hem meenemen", lachte de verdediger. "Maar het is ook mijn groot idool toen ik klein was. Ik was een grote fan van Marseille toenertijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties