Nainggolan: "De voorzitter beslist"

Nainggolan: "De voorzitter beslist"
Foto: © SC

Radja Nainggolan krijgt voor de oefeninterlands tegen Colombia en Japan weer zijn kans. Lang leek het er op dat Marc Wilmots de middenvelder van Cagliari voorgoed links had laten liggen. "Ik begon toch te twijfelen", gaf Nainggolan toe.

Nainggolan heeft in Italië amper een mindere match gespeeld en dus verwachtte iedereen dat hij vroeg of laat toch zijn kans zou krijgen. Zeker nu enkele middenvelders het laten afweten bij hun club. Al blijft de concurrentie op zijn plaats moordend. "Ik ben blij dat ik er bij ben", laat Nainggolan weten na zijn eerste training. "Ik ben hier om de coach moeilijkheden te bezorgen bij zijn keuzes. Ja, het is lang geleden dat ik er bij was en ik begon toch wat te twijfelen. Maar ik ben goed blijven presteren voor mijn club en dan komen de kansen wel. De Rode Duivels zijn toch altijd de kers op de taart."

De 25-jarige middenvelder volgde de kwalificatie van in Italië. "Ik zat vooral achter mijn pc matchen te bekijken en mee te supporteren", lachte hij. "Ik had wel het gevoel dat Wilmots me nog volgde, maar toen ik er niet bij was voor de stage in Amerika was het toch even slikken. Maar kijk, ik ben blij dat ik toch nog mijn kans krijg voor het WK. Nu hangt het van mij af..."

"Ik word duurder met ouder worden"

En bij zijn nieuwe kans wil hij er alles aan doen om een plaatsje in de kern voor Brazilië beet te krijgen. "Het WK is het grootste toernooi en iedereen wil daar bij zijn. Ik doe het goed in de Serie A, maar dat zou de beloning zijn voor dat spel."

Al zou een transfer naar een grotere ploeg dan Cagliari natuurlijk ook wel helpen. "Ze spreken al drie jaar over een transfer. Maar het is de voorzitter die beslist of en wanneer ik kan gaan. Als ik de bedragen hoor, lijk ik duurder te worden met de leeftijd", grapte Nainggolan.

Ondertussen wordt er weeral gesproken over interesse van Juventus. "Ik lees dat ook wel eens, maar ik ben er niet mee bezig. Natuurlijk wil ik naar een grotere club. Ik denk ook dat mijn kansen voor de nationale ploeg dan stijgen, maar ik ga me er niet op fixeren. Naar een andere competitie? Nee, ik ben al zo lang in Italië en ik denk dat het de ideale competitie is voor mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties