Reactie Najar: "Bij de nationale ploeg al eens rechtsback"

Najar: "Bij de nationale ploeg al eens rechtsback"
Foto: © SC

Een flankaanvaller van de ene dag op de andere twee rijen achteruit trekken en hem tegen wil en dank als rechtsachter posteren... Het is nog niet veel mensen gelukt, maar Andy Najar deed het alsof het een fluitje van een cent was.

Najar moest dit seizoen nog niet veel zijn mouwen opstropen in de eerste ploeg van Anderlecht, maar zondag was het 'werkendag' zoals ze zo mooi in de volksmond zeggen. "De trainer had me deze week al op de rechtsachter gezet op training en ik wist wat hij van plan was", lachte Najar. "Toch keek ik even vreemd op, want ik had niet gedacht dat ik die plaats zou krijgen na de schorsing van Vanden Borre. Ik heb mijn best gedaan en de trainer is me achteraf ook komen feliciteren. Dus ik denk dat ik het goed deed."

Najar was niet volledig zonder ervaring op die post. "Bij de nationale ploeg van Honduras heb ik er wel al eens gespeeld, maar normaal speel ik er rechtsmidden. Dit was een kans die ik moest grijpen, want ik zou moeten spelen op mijn leeftijd. Alle kansen die ik krijg, wil ik met beide handen aannemen. En daarvoor wil ik hard werken."

Najar speelt deze week een oefeninterland tegen Brazilië en binnenkort komen zijn vrouw en twee kinderen vanuit Amerika over naar België. "Ik kijk er naar uit. Zowel naar de komst van mijn kinderen als naar die interland tegen Brazilië."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties