Wullaert maakte er vijf tegen Antwerp: "Vertrouwen is terug"

Wullaert maakte er vijf tegen Antwerp: "Vertrouwen is terug"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard nam in de BeNe League dit weekend vrij makkelijk de maat van Antwerp. Het werd uiteindelijk 7-0, met vijfmaal dank aan Tessa Wullaert. "Ik hoop dat er zo nog wedstrijden volgen", aldus de goalgetster van Standard Fémina.

Door Aernout Van Lindt

Standard won met ruime 7-0 cijfers van Antwerp, vooral te wijten aan extreme doeltreffendheid van Wullaert en de rest van het team: "We waren zeer efficiënt tegen Antwerp, want het spelpeil was niet altijd super. Natuurlijk waren er verzachtende omstandigheden: het weer was niet ideaal en we hadden de wedstrijd van dinsdag nog wat in de benen."

Daardoor kregen enkele speelsters ook rust bij de Luikenaars: "Er speelden drie basisspeelsters niet mee bij ons, dus was het wel een mooie overwinning. Zelf werd ik ook op het uur vervangen, omdat er nog belangrijke wedstrijden volgen."

"Hopelijk volgen er nog zo wedstrijden"

Het maakt de prestatie van Wullaert er enkel straffer op: vijf doelpunten op amper een uur voetbal. De wissel was dus ook een beetje een applausvervanging. "Er was applaus ja. Maar die doelpunten zijn niet het belangrijkste, als we maar winnen. Maar ik hoop dat er zo nog wedstrijden volgen natuurlijk."

De aanvalster van Standard blaakt terug van het vertrouwen. Zowat een maand geleden na de wedstrijd in de Champions League tegen Glasgow - waar ze voor het eerst in lange tijd scoorde - hoopte ze nog dat haar doelpunt haar vertrouwen een boos zou geven. Sindsdien zit ze al op veertien rozen in alle competities samen. Opdracht volbracht dus? 

"Het vertrouwen is terug ja", glundert Wullaert. "Dat komt door de steun van vrienden, trainers en ploegmaats en doordat ik zelf ben blijven werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties