De driftkikkers van het Belgische voetbal

Joris De Wolf
| 11 reacties
De driftkikkers van het Belgische voetbal
Foto: © SC

Tony Watt is zich stilaan aan het profileren als een echte etter. De schotse spits traint niet goed mee en luistert niet altijd. Tijdens wedstrijden pakt hij domme kaarten. Watt is niet de eerste en zal niet de laatste zijn die enkele regels van de voetballerij aan zijn laars lapt.

In het verleden waren er uiteraard nog spelers met een 'speciaal' karakter in de Jupiler Pro League. Voetbalkrant.com maakte voor u een kort overzicht.

Milan Jovanovic
Dit Servische woelwater speelde zowel voor Standard als voor grote concurrent Anderlecht. Bij Standard lag hij een tijdje overhoop met zijn ploegmaat Mohammed Sarr. Ook in zijn tijdperk bij paars-wit waren er heel wat akkefietjes. Hij pakte regelmatig rode kaarten en in een Europees duel tegen AEL Limassol gooide hij flesjes water naar de tegenstander. Aan het einde van vorig seizoen besliste Anderlecht om het contract van Jova niet te verlengen. Momenteel zit hij nog altijd zonder club.

Nabil Dirar
Club Brugge nam Dirar in 2008 over van Westerlo. Bij blauw-zwart was de Marokkaan een  belangrijke pion, maar hij viel ook op in negatieve zin. In 2011 werd hij door toenmalig Club Brugge-trainer Adrie Koster naar de B-kern verwezen. Hij had tijdens een wedstrijd niet alleen zijn ploegmaat Vadis Odjidja verbaal aangepakt, maar hij maakte ook nog eens uitdagende gebaren naar het Club-publiek.

Ook bij de Marokkaanse nationale ploeg zorgde Dirar voor heel wat ophef. De vleugelspeler belandde een wedstrijd in de tribune en stuurde vanaf toen zijn kat. In de winter van 2012 dwong hij een transfer af naar Monaco, dat bijna acht miljoen euro op tafel legde. Door een zware blessure komt hij voorlopig niet in actie.

Dieumerci Mbokani
De huidige spits van Dynamo Kiev deed zijn reputatie van lastige jongen vorige week nog alle eer aan. In de Europa League-wedstrijd tegen FC Thun pakte hij al na zeventien minuten een domme rode kaart.

In zijn Belgische periode bij Anderlecht en Standard was Mbokani bijna onmisbaar voor zijn ploeg. Toch werd hij wegens zijn gedrag verschillende keren buiten de selectie gelaten. Ook bij de nationale ploeg van Congo was Mbokani een echte lastpost. Zo werd hij in 2010 uit de selectie gezet wegens zijn wangedrag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties