Deschamps: "Het mag niet foutlopen"

Koen Donvil
| 1 reacties
Deschamps: "Het mag niet foutlopen"
Foto: © SC

Bondscoach Didier Deschamps heeft op een persconferentie vermeld dat Frankrijk zich moet plaatsen voor het WK. Vrijdag spelen Les Bleus het eerste van twee barrageduels in en tegen Oekraïne. Deschamps kwam ook terug op een nare herinnering van 20 jaar geleden.

Frankrijk heeft nog geen hotel mogen boeken in Brazilië. Groepswinnaar Spanje veroordeelde de Haantjes tot het spelen van barrages. Daarin ontmoet het Oekraïne. Deschamps liet weten slechts één doel voor ogen te hebben. "Plaatsing voor het WK is een must. Oekraïne vormt echter een stevig blok dat we zeker niet zullen onderschatten."

De bondscoach van onze zuiderburen herinnerde de aanwezige pers ook aan een feit uit 1993. De Fransen hadden uit twee wedstrijden nog één punt nodig om zich te plaatsen voor het WK in Amerika. Maar zowel Israël als Bulgarije bleken te sterk in het Parc des Princes. In het laastste duel met Bulgarije schoot Kostadinov ten voordele van zijn eigen land de WK-droom van de Fransen in de laatste minuut aan flarden. "Het mag dan al lang geleden zijn, die nachtmerrie blijft me achtervolgen. Zoiets wil ik nooit meer meemaken."

Deschamps verdrong de zure nasmaak uit '93 enigszins en pakte vier jaar later als aanvoerder de wereldtitel in eigen land.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties