Analyse Het herfstrapport van RAEC Mons: onvoldoende

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 13 reacties
Het herfstrapport van RAEC Mons: onvoldoende
Foto: © SC

Met 15 speeldagen op de teller is de Jupiler Pro League halfweg. Wie ligt op koers en wie blijft onder de verwachtingen? Dagelijks nemen we, samen met een speler, twee teams onder de loep om een tussentijdse balans op te maken. Op de zestiende en laatste plaats vinden we RAEC Mons.

Door Cédric De Volder

De ambitie

RAEC Mons profileerde zich de voorbije seizoenen als buitenbeentje in de Jupiler Pro League. De Draken werden dan wel niet getipt als kanshebber voor de POI-ticketjes, maar grepen er nooit ver naast. Bovendien was een stunt nooit ver weg in het Stade Tondreau. De doelstelling was dus een rustig seizoen draaien en hopen op enkele uitschieters.

De cijfers

De motor draait echter vierkant in Henegouwen. RAEC Mons kon dit seizoen nog geen enkele keer winnen en moet de fans sussen met drie gelijke spelen. De tabel oogt dan ook ongelooflijk mager met drie punten op vijfenveertig.

Het rapport

RAEC Mons is dan ook gebuisd op het herfstrapport van Voetbalkrant.com. De roodhemden zijn er immers nooit in geslaagd om een stabiele spelerskern te bouwen. Een stelling die ook Tim Matthys iets verder in dit artikel zal bevestigen.

Enzo Scifo moest onderweg de gevolgen dragen van de malaise en werd ontslagen. Onze redactie stelt echter vast dat ook Cedomir Janevski het favorietje van Elio Di Rupo niet naar veiliger wateren kan loodsen.

Matthys: "Ben lang genoeg lief gebleven"

Ook Tim Matthys is duidelijk getekend door de malaise. De Gentenaar toonde zich de voorbije weken één van de weinigen die week na week bleef strijden. "Ik wil de strijd nog niet opgeven, maar Bergen mag zich stilaan opmaken om play-off III te spelen. Enkel een mirakel kan ons nu nog redden."

"Het is onmogelijk om een reden aan te wijzen voor deze malaise", gaat Matthys verder tegenover Voetbalkrant.com. "Ik wil nu vooral blijven vechten met de jongens die er nog steeds zin in hebben."

De woorden van de middenvelder kunnen zijn frustratie niet verbergen. Treffen enkele ploegmaats schuld? "Ik vraag me inderdaad af of iedereen met zijn vak bezig is. Ik ben lang genoeg lief gebleven, hé. Die gasten maken veel lawaai in de kleedkamer, maar tonen niets op het veld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties