Wilmots: "Leren van Colombia"

Koen Donvil
| 9 reacties
Wilmots: "Leren van Colombia"
Foto: © SC

Marc Wilmots heeft voor de Sporza- microfoon gezegd dat hij vooral wil leren uit de vriendschappelijke interland tegen Colombia morgen. Aan het resultaat hecht de bondscoach minder belang. Hij wil vooral klaar zijn in mei.

Wilmots kwam ook terug op de defensieve kopzorgen waarmee de Rode Duivels momenteel te kampen hebben. "We moeten afwachten hoe de blessure van Vermaelen en de ziekte van Van Buyten evolueren, maar ik hoop dat ze kunnen spelen. Is dat niet het geval, roep ik Jelle Van Damme op als vervanger." Wilmots zei dat hij genoeg alternatieven heeft. "Alderweireld of Simons kunnen eventueel centraal achterin spelen en met Meunier kan ik de rechtsbackpositie invullen."

Willie bevestigde dat hij tegen Colombia en Japan alle spelers aan het werk wil zien. "Ik wil ze ook voldoende rust gunnen. De maand november is erg zwaar voor de meeste spelers met die Europese wedstrijden. We hebben zes vervangingen dus die kunnen we goed gebruiken."

De kans bestaat dat de Rode Duivels op tactisch vlak gaan experimenteren. "Onze 4-3-3 blijft behouden. Met die opstelling zijn we van de 50e plaats naar de vijfde plaats gestegen op de FIFA-ranking. Maar het kan dat we sommige spelers eens op een andere positie zetten. Alles is mogelijk."

De bondscoach liet eerder deze week weten dat tegenstrever Colombia voor hem een kandidaat-wereldkampioen is. "Het is een ploeg met heel veel capaciteiten. Ze koppelen techniek aan fysiek en het zijn vechters. Als je ziet hoe Falcao meeverdedigt in een wedstrijd... daar kunnen onze spelers ook uit leren. Colombia is een sterk collectief, net als wij. Zij zijn naar Brussel gekomen om te winnen. Toch zullen wij uitgaan van eigen sterkte. Primordiaal zal zijn van hen geen ruimte te laten. We moeten slim zijn. Dat gaat boven spektakel."

Wilmots bleef op de vlakte toen hij de vraag kreeg of de Rode Duivels, die weinig aan spelen toekomen bij hun club, een oplossing moeten zoeken. "Daar is over gesproken, maar dat blijft interne kamer. Iedereen weet dat ze in mei fit moeten zijn", lichtte hij een tipje van de sluier.

Ook Jean-François Gillet kwam nog even ter sprake. Het gerucht doet de ronde dat hij alsnog mee naar het WK zou gaan. "Het was voor de jongens een slag in het gezicht toen Gillet geschorst werd. Hij ligt immers erg goed in de groep. Vrijdag weten we meer (dan volgt er een nieuwe uitspraak) dus we wachten af. We zien wel", besloot de succescoach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties