Wilmots: "Maak me geen zorgen omtrent bankzitters"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Wilmots: "Maak me geen zorgen omtrent bankzitters"
Foto: © SC

De Rode Duivels kruisen morgen de degens met Colombia. Marc Wilmots dient echter op verschillende posities te puzzelen. "Ik verwacht helemaal niets van Simon Mignolet."

Cédric De Volder in Brussel

Morgenavond spelen de Rode Duivels een eerste wedstrijd sinds de historische kwalificatie voor het wereldkampioenschap. De ziekenboeg puilt momenteel wel uit, maar Marc Wilmots is overtuigd van de kwaliteiten van zijn troepen. Een overzichtje van de afhakers en twijfelachtigen kan je bovendien HIER terugvinden.

Vooral in de defensie wordt het puzzelen voor de selectieheer. Kan dat problemen geven tegen heerschappen als Radamel Falcao? "Ik vind het eigenlijk nog zo'n slechte zaak niet dat er veel jongens niet fit zijn", verrast Wilmots. "Op die manier ben ik verplicht om andere jongens speelminuten te geven. Dat geldt niet enkel voor de verdediging, maar voor elke linie."

"Bankzitters trekken fris naar het WK"

Er zijn ook een pak Rode Duivels die het matchritme goed kunnen gebruiken. Thomas Vermaelen en Toby Alderweireld snakken naar de mat, maar ook Kevin De Bruyne is het stilaan zat om naast het veld plaats te nemen. "Het is inderdaad mogelijk dat sommigen met een gebrek aan matchritme kampen, maar daarvoor dienen deze oefenwedstrijden ook."

"Ik maak me helemaal geen zorgen omtrent die bankzitters", gaat de bondscoach verder. "De kwalificatie is al binnen, hé. Bovendien kan hun situatie er eind januari helemaal anders uitzien. En is het zo erg dat ze niet spelen bij hun club? In dat geval zitten die jongens fris voor de start van het WK."

"Mignolet toont zich iedere week bij Liverpool"

De Colombianen zullen morgen Simon Mignolet tussen de Belgische palen zien staan. Wat verwacht Wilmots van de doelman? "Eigenlijk verwacht ik helemaal niets", besluit de selectieheer. "Ik heb vertrouwen in zijn kunnen en ik weet dat ik over twee topdoelmannen beschik. Bovendien speelt Simon zich elke week in de kijker bij Liverpool. Koen Casteels? Hij maakte het voorbije jaar enorm veel progressie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties