Derde klasse A: Dender laat dure punten liggen

Joris De Wolf

Dender nam het op de openingswedstrijd van de vijftiende speeldag in derde klasse A op tegen FC Doornik. Ondanks het overwicht kon Dender niet de drie punten thuishouden. Het werd 2-2 in het Florent Beeckmanstadion.

Dender begon het best aan de wedstrijd. Na iets minder dan een kwartier spelen belandde een schot van Pruna op de lat. Amper tien minuten later stond het dan toch 1-0. Papassarantis maakte er met een prachtige knal in de winkelhaak 1-0 van.

De thuisploeg kon amper genieten van die voorsrprong. Nog geen tien minuten na het openingsdoelpunt stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. Ihou was goed gevolgd nadat een schot op de deklat uiteen spatte. Vlak voor de rust kon Dender het overwicht dan toch benutten. Topschutter Van Eyk zorgde voor de 2-1 ruststand.

De bezoekers kwamen het best uit de kleedkamer. Amper een minuut na de koffie bracht opnieuw Ihou de stand gelijk. Dender kon niet veel doen in de tweede helft. Enkel Papassarantis was gevaarlijk. Doornik daarentegen creëerde veel meer kansen, maar ze misten het nodige geluk. Eindstand 2-2.

Door dit gelijkspel blijft Dender hangen op de zevende plaats. Doornik stijgt een plaatsje en wipt over Olsa Brakel naar de tiende plaats in de derde klasse A.