Hazard: "Eerst winnen met beloften"

Hazard: "Eerst winnen met beloften"
Foto: © SC

De meeste spelers in de Jupiler Pro League genieten van wat verpozing, maar niet enkele jongelingen van Zulte Waregem. "Voor Bruno, Junior en mij staat er een belangrijke wedstrijd op het programma", aldus Thorgan Hazard van Zulte Waregem.

Door Aernout Van Lindt

De beloften van de Rode Duivels spelen namelijk vanavond tegen Servië een levensbelangrijk duel in de EK-kwalificatiecampagne voor het EK 2015 in Tsjechië. De groepswinnaars en de vier beste tweedes maken in een play-off ronde uit wie naar het EK mag.

België staat met 12 op 15 er goed voor om alvast groepswinnaar te worden. Winnen in en tegen Servië (voorlopig 6 op 9) zet de deur richting play-offs alvast op een grote kier. Dat beseft ook Thorgan Hazard, belangrijk bij Zulte Waregem en de Belgische beloften.

"Het wordt een zeer moeilijke wedstrijd in Servië. Die wedstrijd winnen is heel erg belangrijk voor ons. Daarna kunnen we recupereren bij Zulte Waregem, maar eerst moet die wedstrijd proberen gewonnen te worden", aldus Hazard.

"Veel goede spelers in A-ploeg"

Thorgan Hazard mocht in mei mee op stage naar de Verenigde Staten, maar speelminuten bij de A-ploeg verzamelde de jongere broer van Eden nog niet. 

"Er zijn dan ook veel goede spelers in de A-ploeg, dus ik maak me daar geen zorgen in dat ik nog geen A-international ben. Eerst winnen met de beloften."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties