Scheidsrechter legt wedstrijd stil

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Scheidsrechter legt wedstrijd stil
Foto: © SC

De laserpen heeft een eerste slachtoffer gemaakt in het voetbal. Bart Alen legde een wedstrijd stil nadat een amokmaker met het voorwerp in zijn ogen scheen. De amateurscheidsrechter trok onmiddellijk richting een oogarts.

De voorbije weken was de laserpen nadrukkelijk aanwezig in het nieuws. Vooral piloten hadden last van lolbroeken die met het voorwerp in het ogen schenen. Levensgevaarlijk, want een piloot wordt volledig verblind door de laserstraal.

En nu heeft het wapen ook zijn intrede gemaakt in het voetbal. Bart Alen besloot zelfs om de wedstrijd tussen RC Schaarbeek en VV Houtem stil te leggen nadat een man doelbewust een laserpen gebruikte om de scheidsrechter lastig te vallen.

De wedstrijd werd zelfs al een tiental minuten stilgelegd na incidenten en verbale agressie. “De bewuste man was al een volledige wedstrijd amok aan het maken”, legt Alen uit in Het Laatste Nieuws. “Tijdens de tweede helft merkte ik plots lichtflitsen op. Ik keek op en die man scheen gedurende twee seconden vlak in m’n ogen.”

De amateurscheidsrechter floot de wedstrijd af en trok richting een dienstdoende oogarts in Leuven. Alen moet zelfs een tweede keer op visite voor bijkomend onderzoek. “Ik ga dan ook een rapport opstellen voor de voetbalbond. Dit is ook een vorm van fysieke agressie, hé.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties