Honda en Kagawa zijn Falcao en Rodriguez niet

Honda en Kagawa zijn Falcao en Rodriguez niet
Foto: © SC

Voor het eerst sinds meer dan een jaar is een thuiswedstrijd van de Rode Duivels niet uitverkocht geraakt. Zoiets kan tegenwoordig onder de noemer 'rariteiten' gesorteerd worden. Maar ja, Japan spreekt de grote massa dan ook niet aan.

Groot gelijk van Marc Wilmots om te oefenen tegen Japan. De Aziatische ploegen houden er immers een volledig andere speelstijl op na dan de rest van de wereld. België kan bij de loting ook één van deze landen tegenkomen en dus is het altijd goed om even te testen hoe je er nu juist moet tegen gaan voetballen.

Dat het stadion niet uitverkocht is, heeft veel te maken met de bekendheid van de Japanners in ons land. Een oefenmatch tegen het Colombia van Radamel Falcao en James Rodriguez heeft immers heel wat meer aantrekkingskracht dan eentje tegen Japan. Nochtans heeft het 'Land van de Rijzende Zon' ook een paar meer dan aardige voetballers zoals Keisuke Honda en Shinji Kagawa, maar qua 'sexy uitstraling' nu niet meteen de wereldsterren die een mens wil zien in een match zonder belang.

En vooral daardoor moeten de Duivels het vanavond met ietwat minder publiek stellen. Maar niet getreurd, er zijn er nog steeds genoeg om straks de boel serieus op stelten te zetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties