Witsel kritisch: "Verliezen greep te gemakkelijk"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 18 reacties
Witsel kritisch: "Verliezen greep te gemakkelijk"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels gingen gisterenavond wederom de boot in. Deze keer bleek Japan te sterk voor onze landgenoten. "We lieten hen veel te gemakkelijk scoren", legt Axel Witsel de vinger op de wonde.

Cédric De Volder in Brussel

De Rode Duivels hebben de nederlaag van afgelopen donderdag tegen Colombia niet kunnen rechtzetten. In het eigen Koning Boudewijnstadion werd gisterenavond met 2-3 verloren van Japan. Ook Axel Witsel verdronk bij momenten op het Belgische middenveld.

“Ik vond ons niveau goed tot het eerste tegendoelpunt”, legt de middenvelder van Zenit Sint-Petersburg uit. “We lieten Japan veel te gemakkelijk scoren. In de tweede helft speelde ik meer in een verdedigende rol achter Marouane Fellaini. Dat liep goed, ja.”

"Bankzitters moeten oplossing zoeken voor situatie"

Sommige spelers verzeilden de voorbije weken op een dood spoor bij hun club. Kan dat gebrek aan matchritme een reden zijn voor de recente nederlagen? “Een speler die niet speelt, voelt sowieso dat zijn niveau daalt. Maar het is aan die jongens om een oplossing te zoeken voor hun situatie.”

“Ik wil echter niet panikeren omdat we enkele wedstrijden verliezen”, besluit Witsel. “We verloren de greep op de wedstrijd telkens te gemakkelijk en daar gaan we aan werken. Het is het moment niet om te parkeren, maar om te knokken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties