Preud'homme: "Net een bekercompetitie"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Preud'homme: "Net een bekercompetitie"
Foto: © SC

Club Brugge heeft zondag een zware trip naar Daknam voor de boeg. Ook Michel Preud'homme verwacht allerminst een plezierreisje. "Maar de kwaliteiten van Lokeren zijn nog dezelfde als drie weken geleden."

Cédric De Volder in Brugge

Drie weken geleden won Club Brugge in het eigen Jan Breydelstadion met het kleinste verschil van Sporting Lokeren. Door een rare kronkel in de kalender van onze pintjesliga staan de troepen van Michel Preud’homme en Peter Maes zondag wederom tegenover elkaar. Wat verwacht de blauw-zwarte veldheer van het treffen?”

“Als Club het tegen Lokeren gemakkelijk zou hebben, is onze Jupiler Pro League niets waard”, lacht Preud’homme op de wekelijkse persbabbel. “Ik merk trouwens week na week op dat de topclubs het tegen elke tegenstander lastig hebben. Of ik op Daknam een verrassing in petto heb? Ik vrees dat ik niet elke week een wit konijn uit mijn hoed kan toveren.”

"Kwaliteiten veranderen niet op drie weken"

De start van de terugronde zorgt ervoor dat de wedstrijdvolgorde compleet dooreen geschud werd. “Het lijkt inderdaad wel de terugwedstrijd in een bekercompetitie”, vervolgt de Luikenaar. “Ik heb alvast minder werk met mijn analyse. De kwaliteiten van Lokeren veranderen niet op drie weken, hé. Maar dat geldt natuurlijk ook voor onze tegenstander.” (lacht)

Club legde de voorbije weken beter voetbal op de mat, maar een doelpuntje scoren lijkt bij momenten wel een onmogelijke opdracht. “Onze laatste pass of actie moet inderdaad beter”, besluit Preud’homme. “Al ben ik tevreden dat we kansen krijgen. Momenteel hebben we echter geen overvloed aan spelers die gemakkelijk een kans afmaken. In mijn Standard-periode scoorden niet alleen de aanvallers, maar ook Axel Witsel, Marouane Fellaini en Steven Defour. Dat kan een groot verschil uitmaken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties