Top&Flop Oostende & Racing Genk

Oostende & Racing Genk
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

KV Oostende

"Weireldploegsje. We hebben een Weireldploegsje." Was getekend: Marc Coucke, toen hij de nieuwe sterke man werd aan de Kust. En Coucke bracht prompt een aantal versterkingen binnen, die tegen Racing Genk het verschil maakten. Het huurlingenlegioen van Anderlecht (Canesin & Lukaku) speelde zich meer dan terecht in het team van de week. De kloof met plek 15 is nu toch al zes punten. En dat zijn geen zes punten achterstand, zoals ooit misschien werd gedacht door criticasters.  

Onur Kaya

"Équipe du monde. Nous avons une équipe du monde." Woorden die we nog nooit hoorden uit de mond van Mazzu of iemand anders bij Charleroi. En toch: er zit echt wel wat voetbal in dit Charleroi. Met name Onur Kaya bleek een gesel voor Anderlecht en met twee splijtende passes leidde hij twee werelddoelpunten in tegen de landskampioen, meteen ook goed voor de vijfde(!) nederlaag al voor RSCA. 

De tweede helft van Zulte Waregem

"World class team. We have a world class team." Woorden die we niet zullen horen uit de mond van Francky Dury naar aanleiding van de Europese match tegen Wigan. En toch: er zat in de tweede helft van Essevee tegen KV Mechelen echt wel klasse in het team. Met drie achterin, maar zelfs dan bleven backs Colpaert en De fauw naar hartelust opschuiven naar voor. Een heel erg potig middenveld (Skùlason, Malanda én Kums kunnen alledrie samen spelen), zwierige flankspelers en een goalgetter aan de doelmond.

FLOP

Racing Genk

Geslaagd met onderscheiding. Dat was ons rapport van Racing Genk van de heenronde. Maar tegen Oostende was daar weinig van te merken. Het kan stormen aan de zee, maar zelfs bij springtijd van de Kustboys zou een titelkandidaat nooit zo mogen weggespoeld worden. Toonbeeld van de onkunde van de Limburgers was dit weekend Jeroen Simaeys, totaal niet bij de les. Racing Genk staat voor belangrijke weken: Europese kwalificatie verzekeren, verder gaan in de beker als titelhouder en voorin blijven meedraaien in de Jupiler Pro League.

Mitrovic

De man van 5 miljoen euro. Hij zou Anderlecht wel eens op de rails gaan krijgen. En Mitrovic speelde ook een aantal behoorlijke wedstrijden, leek zijn geld meer dan waard te zijn. Maar dit weekend was het toch niet je-dat. De Servische spits had vooral geen zin om zich moe te maken, want verzette nauwelijks een poot. Het kapsel van de speler kwam meer in beeld dan zijn acties, en in dit geval is dat geen cadeau.

Gregory Mertens

Tegen AA Gent noemden we hem nog onze ongeluksvogel van de week, deze keer moeten we hem wel bij flop steken. Twee owngoals in een maand die Cercle Brugge duur komen te staan, met ook nog een veroorzaakte strafschop op de koop toe: het is niet het maandje van Mertens.  

Ongeluksvogel van de week: Laszlo Köteles

De Genkse goalie kreeg er vier rond de oren en meteen keek iedereen naar hem. Toegegeven: door de grasmat gleed hij uit in de actie waarin het derde doelpunt viel, maar van alle Genkenaars was de doelman een van de betere. Hij was eigenlijk kansloos bij de doelpunten en voorkwam meermaals erger. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties