'Oskaar van de Week': Fernando Canesin Matos

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
'Oskaar van de Week': Fernando Canesin Matos
Foto: © SC

Het was me het weekendje van de fopduiken en andere vallende sterretjes en zwanen wel. Op verschillende velden vierde de kwalijke trend van de schwalbe en het matennaaien weer hoogtij. Deze week trekt de redactie op trip naar de Belgische kust.

Door Cédric De Volder

De laatste seizoenen is de schwalbe ingeburgerd geraakt in het profvoetbal. Een aanvaller moet bij wijze van spreken eerst een duikexamen afleggen vooraleer hij een lucratief contract kan tekenen bij een voetbalclub. Vandaar reikt Voetbalkrant.com wekelijks de ‘Oskaar’ van de Week uit. En deze week trekken we richting het Albertpark van The Kustboys.

Eerlijke Hollander

Maar eerst eventjes iets anders. Voetbalkrant.com wil echter de positieve houding van Mario Been benadrukken. De oefenmeester van KRC Genk is de enige oefenmeester in onze pintjesliga die week na week geen bochten nodig heeft om zich uit te drukken.

Ook na afloop van de afstraffing tegen KV Oostende was de Rotterdammer eerlijk. Hij gaf een analyse van zijn team om vervolgens één zaak duidelijk te stellen. "Ik wil niets afdoen van de prestatie van Oostende. Ze verdienden deze zege, punt."

Fernando 'wereldkampioen duiken' Canesin

De enige persoon die deze week recht heeft op onze 'Oskaar' is echter Fernando Canesin Matos. De Braziliaanse huurling van KV Oostende verschalkte scheidsrechter Jérome Efong Nzolo. De duik van de flankaanvaller was overduidelijk, maar dat verhinderde KVO niet om van op de strafschoppunt een vierde keer te scoren.

Ook in de eerste helft liet de Braziliaan zijn duikkunsten al bewonderen. Al moet het gezegd: Canesin speelde voor het overige een uitstekende partij! Nu nog die schwalbes achterwege laten, man!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties