Coucke: "Dansen op tafel tot 1 uur 's nachts"

Coucke: "Dansen op tafel tot 1 uur 's nachts"
Foto: © SC

Marc Coucke en Jordan Lukaku waren gisterenavond te gast in Reyers Laat. Het ging daarbij vooral over de mooie overwinning van de Kustboys tegen Racing Genk.

“Plots zitten we vijf jaar voor op schema", aldus een gelukkige Coucke. "Iedereen heeft voor elkaar gevochten, talent kwam bovendrijven. Na de strafschop en de 4-0 begonnen we er echt in te geloven.”

"Zoals Nico Mattan die Gent-Wevelgem won"

“Wat ik qua emotie heb meegemaakt na die maanden, als je ziet vanwaar we komen en waar we naar toe willen. Het was uniek: om 1 uur ’s nachts stonden we nog op tafel te dansen. Je kan het vergelijken met die keer dat we met Nico Mattan Gent-Wevelgem hadden gewonnen, dat was toen ook heel onverwacht en toen hebben we ook …”

“Dat heb ik spijtig genoeg niet gezien”, pikt Jordan Lukaku in. “Had ik geweten dat hij zou dansen, dan was ik wel gebleven, maar ik was al naar huis.”

"Belofte gedaan aan Anderlecht betere spelers terug te bezorgen"

Over Lukaku gesproken: de huurlingen van Anderlecht deden het bijzonder goed bij Oostende dit weekend: “Op het moment dat Anderlecht ons Jordan als Fernando Canesin ging uitlenen, heb ik aan Anderlecht de belofte gedaan dat we ons uiterste best gingen doen om hen betere spelers terug te bezorgen. Ik denk dat het bij beiden aan het lukken is", aldus de voorzitter.

“We zullen zien wie Anderlecht terug wil, of welke mogelijkheden er zijn. De manier waarop Jordan gisteren speelde geeft potentieel voor hem, dus is er mogelijk leven na Oostende”, ging Coucke verder. “Het is een win-win situatie, want bij Anderlecht konden ze het rijpingsproces niet maken zoals ze bij ons hebben kunnen doen. Ze kunnen er ook maar 11 opstellen, dus dan zijn er soms spelers met gebrek aan ervaring of matchritme.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties