Reus geeft Dortmund hoop, Arsenal vlot voorbij Marseille

Manuel Gonzalez
| 8 reacties

In Duitsland stond er een echte clash op het programma. Borussia Dortmund haalde het met 3-1 van Napoli. Arsenal kende geen enkel probleem met Olympique Marseille. De Engelsen zijn zo goed als zeker geplaatst voor de volgende ronde.

Borussia Dortmund – Napoli: 3-1
De Duitsers kamen na een tiental minuten spelen op voorsprong. Wonderboy Marco Reus benutte een strafschop. Nadien was het voor de thuissupporters lang wachten op het bevrijdende tweede doelpunt. Op het uur was het dan toch raak. De pool Blaszscykowski maakte er op aangeven van wie anders dan Marco Reus 2-0 van.

Napoli knokte zich terug in de wedstrijd. Insigne scoorde tien minuten na de 2-0 de aansluitginstreffer. Tien minuten voor affluiten viel dan toch de beslissing. Aubameyang scoorde op aangeven van Robert Lewandowski de 3-1. Onze landgenoot Dries Mertens stond bij de bezoekers 90 minuten tussen de lijnen.

Door deze overwinning doet Dortmund weer volop mee in de strijd om de tweede plaats in groep F. Die Borussen hebben nu evenveel punten als Napoli. Arsenal is door een overwinning tegen Olympique Marseille bijna zeker van de tweede ronde. Op de laatste speeldag trekt Dortmund naar Marseille terwijl Napoli Arsenal ontvangt.

Arsenal – Olympique Marseille: 2-0
Arsenal is na een thuisoverwinning tegen Marseille zo goed als zeker van de volgende ronde van de Champions League. De ploeg van trainer Arsène Wenger won oververdiend met 2-0. Na amper een minuut spelen was het al prijs. Jack Wilshere opende de score.

Nog voor de pauze kon de thuisploeg op 2-0 staan, maar goudhaantje Mesut Özil miste een strafschop. Na de koffie was het opnieuw Wilshere die de netten deed trillen. Op aangeven van Özil scoorde hij zijn tweede van de avond.

Marseille kon over de volledige wedstrijd nooit een vuist maken. De Fransen staan roemloos onderaan met nul punten. Onze landgenoot Thomas Vermaelen bleef 90 minuten op de bank.