Is Gent klaar voor een reeks?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Is Gent klaar voor een reeks?
Foto: © SC

Gent haalde voor het eerst dit seizoen een zes op zes met zeges op Charleroi en thuis tegen Waasland- Beveren. Enkele spelers noemden het al een nieuwe start voor AA Gent. Met het programma dat de Buffalo's voor de boeg hebben zou dat wel eens kunnen kloppen.

Gent trekt namelijk naar het eveneens zwalpende Mechelen en daarna wachten Leuven en Lierse. Drie ploegen die Gent zou moeten aankunnen. De verplaatsing op Lierse wordt waarschijnlijk de zwaarste klus. De troepen van Menzo stegen al enkele keren boven zichzelf uit dit seizoen, maar konden nog geen regelmaat in de prestaties leggen.

Nog een reden waarom het wel eens zou kunnen omdraaien voor de ploeg uit de Arteveldestad is het getankte vertrouwen van de vorige twee overwinningen. Het verschil in body language bij een speler als Neto spreekt boekdelen.

Neto mét smile

Hij zat lange tijd in een vormdip en liep dan terneergeslagen door de mixed zone. Met koptelefoon en pet op leek hij zich te willen afzonderen van alles en iedereen. Na de zege tegen Waasland-Beveren zagen we opnieuw de 'oude' Neto. Met een smile van hier tot in een Japanse stad stond hij toen de pers te woord.

Dat het opnieuw goed zit in de kopjes is duidelijk, maar het nieuwe vertrouwen is nog erg fragiel. Een nederlaag op Mechelen kan het schip opnieuw richting zeebodem verwijzen. Na Mechelen, Leuven en Lierse wacht ook Anderlecht. Er scheiden Gent dan wel nog 'maar' vijf punten van Play-off I, dat het nog steeds moeilijk wordt is zeker. Al het optimisme ten spijt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties