Liverpool verliest en moet Arsenal laten gaan

Leander Mespreuve
| 1 reacties

Liverpool maakte vanmiddag de verplaatsing naar Hull City op de dertiende speeldag in de Premier League. Zonder de geblesseerde Daniel Sturridge verloor Liverpool in Hull City met 3-1. Het ziet zo concurrent Arsenal uitlopen tot zeven punten.

Simon Mignolet stond uiteraard in de basis bij Liverpool. Hij keek toe hoe Jake Livermore er na twintig minuten 1-0 van maakte. ‘The Reds’ bleven uiteraard niet bij de pakken zitten. Aanvoerder Steven Gerrard nam zijn troepen op sleeptouw en tekende enkele minuten later voor de gelijkmaker. 1-1 was de logische ruststand.

Na de korte onderbreking probeerde Liverpool wel, maar het kwam niet tot scoren. Hull City was van zijn kant wel efficiënt en kwam na rust tweemaal tot scoren. David Meyler en een own-goal van Skrtel bezorgde Hull City een deugddoende overwinning na een turbulente week. Liverpool blijft achter met 1 op 6.

Door deze nederlaag ziet Liverpool leider Arsenal verder uitlopen. Het verschil bedraagt nu al zeven punten. Het deelt nu de tweede plaats met het duo Chelsea en Everton. Hull City steekt drie gouden punten op zak en blijft in de rustige middenmoot hangen, al zal dit vandaag niet gespreksonderwerp nummer een zijn. Eigenaar Assem Allam staat door zijn recente uitspraken in het midden van de storm.