Reactie "Jammer, maar voortbouwen op de positieve dingen"

Tamara Vereecken
| 3 reacties
"Jammer, maar voortbouwen op de positieve dingen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bas Sibum en Waasland-Beveren haalden zaterdag een punt tegen Charleroi. Een welgekomen punt, gezien de klassering van de Waaslanders en na de 1 op 18 van de afgelopen weken. Al gaf de middenvelder achteraf toe dat ze vooraf op meer hadden gehoopt.

En gezien het wedstrijdverloop had de ploeg van Bob Peeters ook meer verdiend. De teleurstelling was dus groot na de match, zeker ook bij Bas Sibum. “We hebben goed gespeeld, maar hoe vaak heb ik dat al na een match gezegd? We verdienden in elk geval om te winnen. Alleen in voetbal draait het om doelpunten maken en dat doen we niet.”

“Tegen Charleroi waren drie punten cruciaal om de achtervolging in te zetten, maar dat is niet gelukt,” zuchtte de Nederlander. “Het probleem bij ons is : tot aan de zestien is het vaak goed maar het gaat om die laatste 15,20 meter. Nu kwamen we dan wel in de zone van de waarheid maar maakten we de kansen niet af.“

"Positieve dingen onthouden"

Zoals je zelf aangaf waren er toch goede dingen in het spel van Waasland-Beveren zaterdagavond. “Ja, als je onze tweede periode bekijkt, Charleroi is niet meer op onze helft geweest. Dat is een groot compliment,” aldus Sibum. “We kunnen wel verder met deze wedstrijd, als je de positieve punten eruit pakt. Dan bedoel ik de manier van druk zetten, we hebben weinig weggegeven en stonden goed in de organisatie.”

“We gaan ervoor”

Er wacht jullie nog een zware kalender voor de winterstop, maar punten pakken is uiteraard een must. Het moet nu gaan gebeuren… “Absoluut! We moeten er gewoon voor gaan, we mogen er niet voor weglopen en dat gaan we ook niet doen,” klinkt de middenvelder strijdvaardig.

Woensdag is er de bekerwedstrijd tegen Lokeren, wat betekent deze nog voor Waasland-Beveren? “Natuurlijk wil je winnen en het is een speciale match tegen Lokeren, dat is het altijd. Maar het is voor ons heel duidelijk: we moeten nu vooral punten gaan pakken in de competitie, dat is het allerbelangrijkste voor ons.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties